Siven na pomerančích
Servírujeme s bramborovou kaší, sterilovanou kukuřicí a se skládaným salátem, na kterém je oproti základnímu receptu navíc pomeranč a několik kuliček hroznového vína.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
siven americký | 500 g |
pomeranč | 1 kus |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Siveny vykucháme a pečlivě očistíme, abychom je zbavili veškerého slizu. Rybu osolíme a opepříme z vnější i vnitřní strany. Pomeranč omyjeme, a i s kůrou nakrájíme na kolečka. Kolečka naskládáme do ryb.
-
Na pekáč kápneme kapku rostlinného oleje a papírovou utěrkou rozetřeme po celém dně. Ryby vložíme do pekáče a nepřikryté pečeme v troubě při 200 ºC.
-
Na talíři posypeme ryby jemně nasekanými bylinkami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů