Siven na pomerančích

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Servírujeme s bramborovou kaší, sterilovanou kukuřicí a se skládaným salátem, na kterém je oproti základnímu receptu navíc pomeranč a několik kuliček hroznového vína.

Siven na pomerančích

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
siven americký 500 g
pomeranč 1 kus
bylinky čerstvé směs 1 hrst
sůl 1 lžička
pepř bílý mletý 2 špetky

Postup přípravy

  1. Siveny vykucháme a pečlivě očistíme, abychom je zbavili veškerého slizu. Rybu osolíme a opepříme z vnější i vnitřní strany. Pomeranč omyjeme, a i s kůrou nakrájíme na kolečka. Kolečka naskládáme do ryb.

  2. Na pekáč kápneme kapku rostlinného oleje a papírovou utěrkou rozetřeme po celém dně. Ryby vložíme do pekáče a nepřikryté pečeme v troubě při 200 ºC.

  3. Na talíři posypeme ryby jemně nasekanými bylinkami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů