Servírujeme s bramborovou kaší, sterilovanou kukuřicí a se skládaným salátem, na kterém je oproti základnímu receptu navíc pomeranč a několik kuliček hroznového vína.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Siveny vykucháme a pečlivě očistíme, abychom je zbavili veškerého slizu.
Rybu osolíme a opepříme z vnější i vnitřní strany. Pomeranč omyjeme, a i s kůrou nakrájíme na kolečka. Kolečka naskládáme do ryb.
-
Na pekáč kápneme kapku rostlinného oleje a papírovou utěrkou rozetřeme po celém dně. Ryby vložíme do pekáče a nepřikryté pečeme v troubě při 200 ºC.
-
Na talíři posypeme ryby jemně nasekanými bylinkami.
Makronutrienty
7%
61%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 571 kJ | 303 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 72,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,86 g
0,442 g |
0,985 g
0,235 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,186 SVJ | 0,099 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,78 g
1,7 g |
4,13 g
0,902 g |
Bílkoviny | 15,2 g | 8,07 g |
Sůl | 1,07 g | 0,568 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů