Šišky se zakysanou smetanou a physalis - LC
Přikládám nezvykle jedno nízkosacharidové sladké jídlo, krásně voňavé a podzimní:) Těsto na šišky je rychlé, snadné a poměrně levné. Lze využít jako základ pro spoustu jiných receptů. Zajímavý recept od Dany Ščerbové, děkujeme:)
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Vaření v páře
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 2 kusy |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
psylium | 2 lžíce |
mouka kokosová | 40 g |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 2 lžičky |
skořice mletá | 1 lžička |
sladidlo na bázi stévie (steviol-glykosidy) | 1 lžička |
physalis, mochyně | 30 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto se řádně smíchají a nechají chviličku spojit. Pak jsem tvarovala šišky a vařila v páře. Na talíři jsem sladila steviolem a polila máslem. Pokud vám nechutná stevie, zaměňte za jiné low carb sladidlo, například erythritol. Ozdobila jsem zakysanou smetanou, skořicí a physalis.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů