Šišky s mákem

Romana Koulová - Uni-Corn

Tato veganská a bezlepková verze šišek s mákem zaručeně uspokojí Vaše bříška a zároveň Vás na chvíli vrátí do dětských let. Měkoučké bramborové těsto s makovým toppingem si zaručeně zamilujete.

Šišky s mákem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 850 g
polohrubá mouka kukuřičná 120 g
krupice kukuřičná, polenta 120 g
škrob kukuřičný 35 g
mléko rostlinné 100 ml
olej řepkový 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
mák mletý 4 lžíce
cukr moučka 2 lžíce
kokosový olej 2 lžíce

Postup přípravy

  1. brambory si uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nastrouháme, přidáme zbývající ingredience (mouku, krupici, škrob, mléko, olej, sůl) a vypracujeme těsto z těsta tvarujeme šišky (nebo jakékoliv tvary)

  2. připravené šišky vložíme do vroucí mírně osolené vody a vytahujeme je po vyplavání na povrch

  3. umeleme mák, kterým poté posypeme připravené šišky a zakápneme kokosovým olejem, pocukrujeme

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů