Šišky s mákem
Tato veganská a bezlepková verze šišek s mákem zaručeně uspokojí Vaše bříška a zároveň Vás na chvíli vrátí do dětských let. Měkoučké bramborové těsto s makovým toppingem si zaručeně zamilujete.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory konzumní pozdní | 850 g |
polohrubá mouka kukuřičná | 120 g |
krupice kukuřičná, polenta | 120 g |
škrob kukuřičný | 35 g |
mléko rostlinné | 100 ml |
olej řepkový | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
mák mletý | 4 lžíce |
cukr moučka | 2 lžíce |
kokosový olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
brambory si uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nastrouháme, přidáme zbývající ingredience (mouku, krupici, škrob, mléko, olej, sůl) a vypracujeme těsto z těsta tvarujeme šišky (nebo jakékoliv tvary)
-
připravené šišky vložíme do vroucí mírně osolené vody a vytahujeme je po vyplavání na povrch
-
umeleme mák, kterým poté posypeme připravené šišky a zakápneme kokosovým olejem, pocukrujeme
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů