ŠIROKÉ CUDLE S TUŇÁKEM - LC
Ultra rychlé a mega zdravé lowcarb jídlo! Děkujeme Luc Ka za recept :)
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Párty
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
ředkvičky | 5 kusů |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
pažitka nať čerstvá | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
steak z tuňáka | 200 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Cuketu očistíme a plochou širší škrabkou nastrouháme ploché nudle. Pokrajíme si cibulku a ředkvičky na plátky. Připravíme si steak z tuňáka.
-
Na kokosovém oleji nebo ghí osmažíme jarní cibulku, přidáme cudle, chvíli restujeme, než cudle změknou. Pak k cudlím přidáme na plátky pokrájené ředkvičky, a chvíli spolu vše restujeme, než se ředkvičky prohřejí. Na druhé pánvi jsem si mezitím paralelně orestovala tuňáka.
-
Cudle s ředkvičkami vyklopíme doprostřed talíře a navrch dáme steak, posypeme pažitkou. Místo ředkviček určitě možno přidat i jinou oblíbenou zeleninu, ale kombinace křupavých ředkviček a měkkých cudlí mi moc chutná. ☝️Tyto ploché cudle doporučuji na pánvi během restování promíchávat zoubkovou vařečkou. Plochou vařečkou to jde špatně, nudle se slepí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů