ŠIROKÉ CUDLE S TUŇÁKEM - LC

Ultra rychlé a mega zdravé lowcarb jídlo! Děkujeme Luc Ka za recept :)

ŠIROKÉ CUDLE S TUŇÁKEM  - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
ředkvičky 5 kusů
cibulka jarní, sečka 2 kusy
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
pažitka nať čerstvá 1 lžička
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
steak z tuňáka 200 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Cuketu očistíme a plochou širší škrabkou nastrouháme ploché nudle. Pokrajíme si cibulku a ředkvičky na plátky. Připravíme si steak z tuňáka.

  2. Na kokosovém oleji nebo ghí osmažíme jarní cibulku, přidáme cudle, chvíli restujeme, než cudle změknou. Pak k cudlím přidáme na plátky pokrájené ředkvičky, a chvíli spolu vše restujeme, než se ředkvičky prohřejí. Na druhé pánvi jsem si mezitím paralelně orestovala tuňáka.

  3. Cudle s ředkvičkami vyklopíme doprostřed talíře a navrch dáme steak, posypeme pažitkou. Místo ředkviček určitě možno přidat i jinou oblíbenou zeleninu, ale kombinace křupavých ředkviček a měkkých cudlí mi moc chutná. ☝️Tyto ploché cudle doporučuji na pánvi během restování promíchávat zoubkovou vařečkou. Plochou vařečkou to jde špatně, nudle se slepí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů