Jednohubky jsou na Silvestra ten nejjednodušší způsob, jak pohostit hosty. Zkuste pro ně tentokrát připravit osvědčenou klasiku maličko jinak. Stačí použít listové těsto místo veky a pomocí formiček na cukroví z něj vytvořit pěkné tvary, které budou lahodit oku. Na jednohubky pak můžete nanést hned dva druhy výtečných silvestrovských pomazánek.
- 30m
- 60 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pomazánka sýrová | |
---|---|
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
Na ozdobu | |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
Pomazánka s treskou | |
80 g |
80 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
treska ala losos drcená, plátky 50 g |
50 g |
Korpus | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Listové těsto – těsto rozválíme, vykrojíme požadovaný tvar jednohubek a rozložíme je na plech. Poté pečeme na 180 °C na pečícím papíru cca 5 minut dozlatova.
-
Pomazánka (sýrová) – gorgonzolu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jogurt a vše utřeme do jemna. Přidáme cibulku nakrájenou na drobno. Hotovou pomazánkou naplníme zdobící pytlík a nanášíme ji na upečené jednohubky z listového těsta. Na závěr zdobíme posekanými mandlemi a hroznovým vínem.
-
Pomazánka (s treskou) – pomazánkové máslo utřeme s jogurtem a solí do jemného krému (se solí opatrně, ryba je sama o sobě dost slaná). Krémem naplníme zdobící pytlík a nanášíme na jednohubky z listového těsta. Na hotovou chuťovku naaranžujeme proužek ryby, který stočíme a umístíme navrch.
Makronutrienty
45%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 058 kJ | 194 kJ |
Kalorická hodnota | 253 kcal | 46,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,2 g
3,37 g |
3,51 g
0,618 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,92 SVJ | 0,351 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,6 g
7,4 g |
3,03 g
1,35 g |
Bílkoviny | 6,42 g | 1,17 g |
Sůl | 2,46 g | 0,449 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů