Shepherd's pie - Pastýřský koláč

Janics

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Shepherd's pie - Pastýřský koláč

Shepherd's pie, původem z Anglie se v originálním receptu zapéka s bramborovým pyré. Pro úpravu Low Carb jsem použila celerovo-mrkvové, stejně tak dobře půjde použít např. květákové, batátové, brokolicové apod.

Postup přípravy

  1. Na pánvi si orestujeme obě mletá masa, osolíme a okořeníme. Přidáme nakrájená pasterizovaná rajčata (lze použít i čerstvá, ale je zapotřebí je spařit a oloupat). Pod pokličkou necháme dusit asi 30 minut. Občas promícháme. Že máme hotovo poznáme podle toho, že se nám zredukuje tekutina a zůstane nám hustá směs.

    Mezitím, co nám směs probublává, nakrájíme si celer a mrkev na kostičky a v osolené vodě vaříme do měkka. Poté scedíme a za postupného přilévání smetany vyšleháme do hustějšího pyré.

    Do koláčové formy dáme nejdříve směs z mletého masa, poté posypeme nastrouhaným sýrem a nakonec pokryjeme celerovo-mrkvový pyré. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 40-45 minut.

    Na pánvi si orestujeme obě mletá masa, osolíme a okořeníme. Přidáme nakrájená pasterizovaná rajčata (lze použít i čerstvá, ale je zapotřebí je spařit a oloupat). Pod pokličkou necháme dusit asi 30 minut. Občas promícháme. Že máme hotovo poznáme podle toho, že se nám zredukuje tekutina a zůstane nám hustá směs. 
Mezitím, co nám směs probublává, nakrájíme si celer a mrkev na kostičky a v osolené vodě vaříme do měkka. Poté scedíme a za postupného přilévání smetany vyšleháme do hustějšího pyré. 
Do koláčové formy dáme nejdříve směs z mletého masa, poté posypeme nastrouhaným sýrem a nakonec pokryjeme celerovo-mrkvový pyré. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 40-45 minut.
    Na pánvi si orestujeme obě mletá masa, osolíme a okořeníme. Přidáme nakrájená pasterizovaná rajčata (lze použít i čerstvá, ale je zapotřebí je spařit a oloupat). Pod pokličkou necháme dusit asi 30 minut. Občas promícháme. Že máme hotovo poznáme podle toho, že se nám zredukuje tekutina a zůstane nám hustá směs. 
Mezitím, co nám směs probublává, nakrájíme si celer a mrkev na kostičky a v osolené vodě vaříme do měkka. Poté scedíme a za postupného přilévání smetany vyšleháme do hustějšího pyré. 
Do koláčové formy dáme nejdříve směs z mletého masa, poté posypeme nastrouhaným sýrem a nakonec pokryjeme celerovo-mrkvový pyré. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 40-45 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte