- 1h
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 hrnek |
1 hrnek |
100 ml |
100 ml |
Náplň | |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
50 g |
50 g |
50 ml |
50 ml |
Poleva | |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Datle zalijte horkou vodou a nechte změknout. Ovesné vločky a slunečnicová semínka pomelte najemno. Slijte vodu z datli. V mise smichejte datle, vločky a slunečnicová semínka, řádně je rukou spojte. Vezmene si nějakou krabicku nebo menši pekáček, který vylozte pečicím papírem. Hmotu z datli, vloček a semínek namačkejte po celé ploše dna. Dejte do mrazáku.
-
Půl hrnku datlí, 2-3PL tahini pasty (pasta ze sezamových seminek). Datle zalijte horkou vodou a nechte změknout. Poté vodu z datli slijte. Datle rozmačkejte nebo rozmixujte v datlovou pastu. V míse řádně smíchejte s tahini pastou. Směs rozetřete na již připravený ovesný korpus. Karamelovou vrstvu posypte sezamem a vraťte zpět do mrazáku.
-
Ve vodní lázni si roztopte horkou čokoládu. Čokoládou potřete karamelovou vrstvu a dejte zamrazit. Krájejte na tyčinky nebo kostičky. Aby se vám tyčinky lépe krájely, nechte sezamovou snickers mňamku při pokojové teplotě povolit. Skladujte nejlépe v mrazáku, tyčinky déle vydrží. Nechte si chutnat!
Makronutrienty
68%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 355 kJ | 1 071 kJ |
Kalorická hodnota | 324 kcal | 256 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
46,2 g
20 g |
36,5 g
15,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,62 SVJ | 3,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
3,07 g |
10,9 g
2,42 g |
Bílkoviny | 8,32 g | 6,57 g |
Sůl | 0,051 g | 0,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů