Tyto sendviče jsou opravdu výborné, chuťově výrazné a syté. Příprava je velmi snadná a rychlá.
- 10m
- 1 kus
- jednoduché
Potřebné suroviny
Tapenáda | |
---|---|
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
Tofu | |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
2 listy |
2 listy |
Postup přípravy
-
Veškeré ingredience na tapenádu dejte do mixéru a rozmixujte je do požadované konzistence. Tapenáda nemusí být úplně hladká, je výborná i s většími kousky oliv.
-
Bloček tofu podélně nakrájejte na 4 tenké plátky, z obou stran osolit a osmažit do křupava.
-
Oba plátky chleba potřete tapenádou, na jeden naklaďte tofu, rajčata a salát a přiložte druhý plátek chleba.
Makronutrienty
43%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 575 kJ | 3 781 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 904 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
6,78 g |
70,9 g
44,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 7,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,36 g
1,06 g |
54,9 g
6,95 g |
Bílkoviny | 6,21 g | 40,8 g |
Sůl | 4,63 g | 30,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů