Pečivo lowcarb k vínu nebo na cesty, jednoduché a krásně křupavé.
Děkujeme Božence Vaculkové za recept :)
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
60 ml |
60 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Všechna celá semínka dát do misky a zalít teplou vodou.
Přidat na špičku nože soli,1 nastrouhaný stroužek česneku,1 malá nastrouhaná cibule, smíchat, nechat bobtnat půl hodiny.
-
Malou lžící rozetřít kolečka, na pečícím papíru péct na 160°C/ 35-40min dozlatova.
Makronutrienty
33%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 106 kJ | 146 kJ |
Kalorická hodnota | 264 kcal | 35 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,9 g
1,75 g |
1,96 g
0,232 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,49 SVJ | 0,196 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,2 g
2,64 g |
2,68 g
0,349 g |
Bílkoviny | 9,53 g | 1,26 g |
Sůl | 0,436 g | 0,058 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů