Semínkové krekry

Oli

Vynikající low carb svačinka na cesty i zobání na chuť. Opravdu nechápu, kde se ta chuť z těch semínek vzala :-), ale mám v troubě další várku superdobrých nízkosacharidových krekrů. Inspirace z https://www.thehealthymaven.com/2016/02/superseed-crackers.html

Semínkové krekry

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
len, lněné semínko mleté 100 g
len, lněné semínko 100 g
sezamové semínko světlé 100 g
slunečnicová semínka 100 g
kořenicí směs garam masala 1 lžička
sůl 1 špetka
voda vlažná 1,25 hrnků

Postup přípravy

  1. V mixéru rozdrtit slunečnici, v misce smíchat všechna semínka, koření, sůl a vodu. Nechat hodinu odpočinout (směs hodně zhoustne). Předehřát troubu na 175 °C. Rozválet na plech s pečícím papírem - Péct 30 minut. Vypnout troubu a nechat krekry v troubě 1 hodinu. Nechat vychladnout a nalámat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů