Semínkové krekry se sušenými rajčaty
Když křupat, tak s minimem sacharidů a zdravými tuky:)
- 55m
- 50 porcí
- jednoduché
- Chuťovky a kanapky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Outdoor a trek
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka mandlová z mandlových jader | 125 g |
slunečnicová semínka | 0,5 hrnku |
lněné semínko | 1 hrst |
chia semínka | 0,5 hrnku |
sezamové semínko světlé | 0,5 hrnku |
rajčata sušená | 30 g |
rozmarýn sušený | 2 g |
sůl | 1 lžíce |
vláknina psyllium, jitrocelová | 5 g |
voda | 1,5 hrnků |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 150°C.
-
Sušená rajčata nasekáme na drobno. Veškeré suché suroviny a rajčata nejdříve promícháme v míse. Poté přilijeme vodu a opět důkladně, ale rychle rozmícháme.
-
Hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Pečeme asi 40 - 45 minut, dokud se krekry nedosuší.
-
Hotové krekry můžeme zobat jen tak a nebo potřít máslem či pomazánkou:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů