Když křupat, tak s minimem sacharidů a zdravými tuky:)
- 55m
- 50 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
mouka mandlová z mandlových jader 125 g |
125 g |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 hrst |
1 hrst |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
30 g |
30 g |
2 g |
2 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
vláknina psyllium, jitrocelová 5 g |
5 g |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 150°C.
-
Sušená rajčata nasekáme na drobno. Veškeré suché suroviny a rajčata nejdříve promícháme v míse. Poté přilijeme vodu a opět důkladně, ale rychle rozmícháme.
-
Hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Pečeme asi 40 - 45 minut, dokud se krekry nedosuší.
-
Hotové krekry můžeme zobat jen tak a nebo potřít máslem či pomazánkou:)
Makronutrienty
30%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 247 kJ | 218 kJ |
Kalorická hodnota | 298 kcal | 52,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,5 g
2,33 g |
2,54 g
0,408 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,45 SVJ | 0,254 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24 g
2,54 g |
4,2 g
0,444 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 1,78 g |
Sůl | 2,83 g | 0,495 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů