Snídaně, která se dá jíst zatepla i za studena. Jako variantu si zvolíte vy?
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
60 g |
60 g |
50 g |
50 g |
40 g |
40 g |
5 kusů |
5 kusů |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Oloupané mrkve nastrouhám najemno. Strouhanou mrkev promíchám s ostatními ingrediencemi, naliji do formy na chlebík a peču v předem předehřáté troubě na 180°C 35 min.
-
Nechám krátce vychladnout, aby chlebík nebyl příliš horký. Vyklopím z formy a pokrájím na plátky.
Makronutrienty
33%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 696 kJ | 2 011 kJ |
Kalorická hodnota | 166 kcal | 481 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,83 g
2,56 g |
28,4 g
7,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,983 SVJ | 2,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
2,02 g |
30,9 g
5,83 g |
Bílkoviny | 9,21 g | 26,6 g |
Sůl | 0,896 g | 2,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů