Semifreda s příchutí tiramisu
- 1h
- 40 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 40 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cukr krupice | 180 g |
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
polohrubá mouka pšeničná | 150 g |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 sáčku |
olej | 6 lžic |
káva silná, hotový nápoj | 0,5 hrnku |
rum (originál tuzemský) | 3 lžíce |
marmeláda meruňková, džem | 3 lžíce |
šlehačka, rostlinná alternativa | 500 g |
ztužovač šlehačky | 200 g |
voda | 250 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
cukrářské zdobení, čokoláda | 70 g |
Postup přípravy
-
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, pak mouku a prášek do pečiva. Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Z vychladlého piškotu vykrojíme formičkou semifreda a pokapeme uvařenou kávou s rumem. Vykrojené kousky potřeme marmeládou. Do formiček na semifreda vložíme fólii nebo proužek pečícího papíru, a pak vložíme vykrojené těsto. Zbytek formičky vyplníme šlehačkovou náplní.
-
Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme podle návodu ZEESAN. Naplníme formičky a urovnáme do roviny. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu. Pak vyjmeme semifreda z formiček a ozdobíme podle chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů