Semifreda s příchutí tiramisu

Dagmar Kazdová

Semifreda s příchutí tiramisu

Suroviny pro 40 osob

Čeho Kolik
cukr krupice 180 g
vejce slepičí střední, m 6 kusů
polohrubá mouka pšeničná 150 g
kypřící prášek do pečiva 0,5 sáčku
olej 6 lžic
káva silná, hotový nápoj 0,5 hrnku
rum (originál tuzemský) 3 lžíce
marmeláda meruňková, džem 3 lžíce
šlehačka, rostlinná alternativa 500 g
ztužovač šlehačky 200 g
voda 250 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
cukrářské zdobení, čokoláda 70 g

Postup přípravy

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, pak mouku a prášek do pečiva. Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Z vychladlého piškotu vykrojíme formičkou semifreda a pokapeme uvařenou kávou s rumem. Vykrojené kousky potřeme marmeládou. Do formiček na semifreda vložíme fólii nebo proužek pečícího papíru, a pak vložíme vykrojené těsto. Zbytek formičky vyplníme šlehačkovou náplní.

  2. Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme podle návodu ZEESAN. Naplníme formičky a urovnáme do roviny. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu. Pak vyjmeme semifreda z formiček a ozdobíme podle chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů