SELSKÁ OMELETA - LC
Rychlé lowcarb jídlo - zdravé a chutné, tak to má být! Děkujeme Věře Husákové za tip :)
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
kedlubna | 0,5 kusu |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 30 g |
vajíčka | 2 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
kurkuma mletá | 1 špetka |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubnu na skus uvařím v osolené vodě s trochou kurkumy, na lžíci sádla opeču, přidám nakrájenou šunku a zaliji 2 rozšlehanými vejci. Pod pokličkou na mírném ohni opeču, pomocí talíře otočím a dopeču, potřu hořčicí a dám zeleninu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů