Sekaný červený mangold jako špenát

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Sekaný červený mangold jako špenát

Barva netradiční, ale dobrota veliká.

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou a dusíme, než si připravíme mangold.

  2. Mangold pečlivě omyjeme a nasekáme nadrobno i s řapíky. Přidáme do hrnce a dusíme, dokud není mangold měkký. Kontrolujeme hlavně řapíky, ty jsou tvrdší. Podle potřeby podléváme malým množstvím vody, aby se mangold nepřipaloval.

  3. V mléce rozmícháme mouku, přidáme k mangoldu a společně ještě povaříme.

    Nakonec zjemníme smetanou a osolíme. Když je směs moc řídká, redukujeme, dokud nedosáhneme požadované hustoty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte