I lowcarb sekaná může být lehká a šťavnatá - stačí, když do ní přidáte spoustu zeleniny. A dýně nemůže na podzim chybět.
Děkujeme Táně Liškové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
0,4 lžičky |
0,4 lžičky |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zeleninu si nastrouháme a dáme do pekáčku, maso a koření zpracujeme v robotu, nakonec přidáme 2 vejce. Vše smícháme a pečeme ve vyhřáté troubě dokud se povrch nezpevní a nezezlátne.
-
Vynikající, snadné a rychlé jídlo s nízkým GI, které nabízí spoustu obměn a variant. Dá se jíst teplá i studená - mně chutná více za studena, takže je ideální jako jídlo na cesty ???? Vyzkoušejte!
Makronutrienty
21%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 358 kJ | 815 kJ |
Kalorická hodnota | 85,5 kcal | 195 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,56 g
1,25 g |
8,11 g
2,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,356 SVJ | 0,811 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,12 g
0,86 g |
7,1 g
1,96 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 24,3 g |
Sůl | 0,779 g | 1,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů