
Jednou za čas příjemná změna :)
- 1h:10m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
600 g |
600 g |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli, houby, papriku a ačokču nakrájíme nadrobno. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme, až je zelenina a houby měkké. Na konci zredukujeme tekutinu, aby byla směs co nejvíc suchá. Necháme vychladnout.
-
Do mísy dáme vychladlou směs, maso, strouhanku, nastrouhaný sýr, 2 vejce a 1 žloutek, sůl, pepř.
Vše promícháme. Aby nám sekaná nepraskala a držela dobře pohromadě, musíme z ní dostat vzduch důkladným uplácáním.
Mokrýma rukama vytvarujeme šišku, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem na 180°C asi 1 hodinu, až sekaná na povrchu zhnědne.
Makronutrienty
21%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 794 kJ | 9 382 kJ |
Kalorická hodnota | 190 kcal | 2 242 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,03 g
0,452 g |
83,1 g
5,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,703 SVJ | 8,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
6,1 g |
148 g
72,1 g |
Bílkoviny | 14,7 g | 173 g |
Sůl | 0,885 g | 10,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů