SEKANÁ SE ŠPENÁTEM A KEDLUBNOVÝMI TOLÁRKY
Parádní lowcarb jídlo... Děkujeme Věře Husákové za skvělý recept :)
- 3h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 1 000 g |
vajíčka | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
cibule sušená smažená | 20 g |
sumah | 20 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,3 lžičky |
špenát, čerstvé listy | 2 hrsti |
sýr eidam 45% | 100 g |
uzený vepřový bok | 100 g |
kedlubna | 3 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
kurkuma mletá | 0,3 lžičky |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše smíchám a nechám v lednici 2 hodiny odležet, pak nanesu na potravinářskou folii, pokladu čerstvým baby špenátem a hranolkem sýru. Pomocí folie pevně zaroluji, na alobal dám plátky uzeného boku s česnekem, přeložím tam sekanou a zabalím.
-
Dám na pekáč, trochu podliji studenou vodou a peču na 190°C /40´. Pak vyndám z alobalu a peču ještě 10minut. Sekanou vyndám, výpek dám do kastrůlku, přidám trochu vody, rozmixuji, krátce povařím, pak vmíchávám studené máslo do zhoustnutí šťávy.
-
Kedlubnu nakrájím na cca 3mm silné plátky a povařím v osolené vodě s kurkumou na zkus. Stříknu olejem, posypu kořením a peču v HF 15minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů