SEKANÁ SE ŠPENÁTEM A KEDLUBNOVÝMI TOLÁRKY

Oli

Parádní lowcarb jídlo... Děkujeme Věře Husákové za skvělý recept :)

SEKANÁ SE ŠPENÁTEM A KEDLUBNOVÝMI TOLÁRKY

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
maso mleté 1 000 g
vajíčka 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
cibule sušená smažená 20 g
sumah 20 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,3 lžičky
špenát, čerstvé listy 2 hrsti
sýr eidam 45% 100 g
uzený vepřový bok 100 g
kedlubna 3 kusy
sůl 0,5 lžičky
kurkuma mletá 0,3 lžičky
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička

Postup přípravy

  1. Vše smíchám a nechám v lednici 2 hodiny odležet, pak nanesu na potravinářskou folii, pokladu čerstvým baby špenátem a hranolkem sýru. Pomocí folie pevně zaroluji, na alobal dám plátky uzeného boku s česnekem, přeložím tam sekanou a zabalím.

  2. Dám na pekáč, trochu podliji studenou vodou a peču na 190°C /40´. Pak vyndám z alobalu a peču ještě 10minut. Sekanou vyndám, výpek dám do kastrůlku, přidám trochu vody, rozmixuji, krátce povařím, pak vmíchávám studené máslo do zhoustnutí šťávy.

  3. Kedlubnu nakrájím na cca 3mm silné plátky a povařím v osolené vodě s kurkumou na zkus. Stříknu olejem, posypu kořením a peču v HF 15minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů