Sekaná s vajíčkem
Sekaná ochucená zeleninou a houbami, plněná vajíčkem.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 750 g |
cibule | 100 g |
červená paprika | 100 g |
žampiony čerstvé | 200 g |
pórek | 50 g |
strouhanka | 80 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
máslo čerstvé | 10 g |
vajíčka | 7 kusů |
sůl | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu a houby nakrájíme na velmi drobné kousky. Na pánvi k zelenině přidáme máslo a trochu vody a dusíme, až je zelenina měkká.
-
V míse namočíme strouhanku do mléka. Přidáme maso, udušenou zeleninu, 2 celá vejce a 1 žloutek. Bílek si necháme na potření sekané. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.
-
Ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme uvařená vejce a pomocí potravinářské fólie vytvarujeme šišku. Šišku potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sekaná nezezlátne. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů