Sekaná s vajíčkem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Sekaná ochucená zeleninou a houbami, plněná vajíčkem.

Sekaná s vajíčkem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 750 g
cibule 100 g
červená paprika 100 g
žampiony čerstvé 200 g
pórek 50 g
strouhanka 80 g
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
máslo čerstvé 10 g
vajíčka 7 kusů
sůl 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Zeleninu a houby nakrájíme na velmi drobné kousky. Na pánvi k zelenině přidáme máslo a trochu vody a dusíme, až je zelenina měkká.

  2. V míse namočíme strouhanku do mléka. Přidáme maso, udušenou zeleninu, 2 celá vejce a 1 žloutek. Bílek si necháme na potření sekané. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.

  3. Ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme uvařená vejce a pomocí potravinářské fólie vytvarujeme šišku. Šišku potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sekaná nezezlátne. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů