Sekaná s vajíčkem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Sekaná s vajíčkem

Sekaná ochucená zeleninou a houbami, plněná vajíčkem.

Postup přípravy

  1. Zeleninu a houby nakrájíme na velmi drobné kousky. Na pánvi k zelenině přidáme máslo a trochu vody a dusíme, až je zelenina měkká.

  2. V míse namočíme strouhanku do mléka. Přidáme maso, udušenou zeleninu, 2 celá vejce a 1 žloutek. Bílek si necháme na potření sekané. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

    Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.

  3. Ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme uvařená vejce a pomocí potravinářské fólie vytvarujeme šišku.

    Šišku potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sekaná nezezlátne. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte