Sekaná s dýňovo-květákovou kaší
Více všemožných receptů najdeš ⬇️⬇️⬇️🍀 @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...
- 1h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 1 kg |
česnek stroužky | 4 kusy |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
dýně Hokkaido | 1 kus |
květák | 0,5 kusu |
máslo čerstvé | 2 lžičky |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Pořádně vše promícháme, vytvarujeme a posypeme kmínem, pečeme na 170 stupňů pod alobalem cca hodinu, poté odděláme alobal a pečeme dozlatova.
-
Dýni a květák uvaříme v osolené vodě doměkka, poté slijeme, rozmixujeme s máslem a dosolíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů