Servírujeme s bramborem a čerstvou zeleninou.
- 2h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
500 g |
500 g |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouháme na jemno, osolíme a necháme odležet.
-
Žampiony nakrájíme na plátky a 5 minut podusíme na malém množství vody. Papriku, cibuli a bylinky nasekáme na drobno.
-
Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme podušené žampiony, cibuli, papriku, bylinky, vejce, šumavské maso, koření a důkladně promícháme.
-
Nakonec zahustíme moukou a opět promícháme.
Směs naplníme do formy a pečeme na 180 ºC cca 45 minut do zlatova.
Makronutrienty
24%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 333 kJ | 924 kJ |
Kalorická hodnota | 79,7 kcal | 221 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,98 g
0,304 g |
11 g
0,842 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,398 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,19 g
0,778 g |
8,84 g
2,16 g |
Bílkoviny | 9,62 g | 26,7 g |
Sůl | 4,94 g | 13,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů