Sekaná a batátovo-kedlubnové pyré
Klasické jídlo v lowcarb kabátě :) Za sledování mých receptů budu ráda i zde: https://www.instagram.com/p/CoovId_LKq9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 600 g |
vajíčka | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
slanina anglická | 100 g |
batáty, sladké brambory | 300 g |
kedlubna | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Maso si smícháme se vším krom slaniny, uděláme šišku a zamotáme do slaniny, pečeme na 190 stupňů pod alobalem cca 45 minut, pak dopečeme pod grilem do křupava.
-
Kedlubnu a batát si uvaříme ve vodě doměkka, poté pořádně scedíme a rozmixujeme a máslem, dochutíme solí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů