Segedínský guláš se špaldovým knedlíkem
Oblíbený recept na oběd v redukční verzi.
- 1h:30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 1,5 kg |
kysané bílé zelí | 1,5 kg |
cibule | 5 kusů |
paprika sladká mletá | 2 lžíce |
kořenicí směs gulášové koření | 30 g |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
bobkový list celý sušený | 8 listů |
hladká mouka pšeničná celozrnná | 50 g |
olej řepkový | 20 ml |
hladká mouka pšeničná celozrnná | 400 g |
droždí kostka | 0,5 kusu |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
Postup přípravy
-
Vypacujte těsto, vytvoříte dva knedliky a nechte 30 minut nakynout v teple. Poté vařte 10 minut z každé strany. Hotovo, krájejte nití.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů