Segedínský guláš se špaldovým knedlíkem

Pavla Janovská, nutriční terapeut

Oblíbený recept na oběd v redukční verzi.

Segedínský guláš se špaldovým knedlíkem

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 1,5 kg
kysané bílé zelí 1,5 kg
cibule 5 kusů
paprika sladká mletá 2 lžíce
kořenicí směs gulášové koření 30 g
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
bobkový list celý sušený 8 listů
hladká mouka pšeničná celozrnná 50 g
olej řepkový 20 ml
hladká mouka pšeničná celozrnná 400 g
droždí kostka 0,5 kusu
vajíčka 1 kus
sůl 0,5 lžičky
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml

Postup přípravy

  1. Vypacujte těsto, vytvoříte dva knedliky a nechte 30 minut nakynout v teple. Poté vařte 10 minut z každé strany. Hotovo, krájejte nití.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů