Vynikající a nízkosacharidový. Klasický recept zdravě a chutně. :)
Jako přílohu si můžete dát např. LC mandlový knedlík nebo třeba vařenou kedlubnu.
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
guláš | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
400 g |
400 g |
2 sklenice sterilovaného zelí bez cukru - váha bez nálevu 680 g |
680 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
200 g |
200 g |
3 lžičky |
3 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Omyté maso jsem odblanila a nakrájela na kostky. Cibuli jsem nakrájela nadrobno.
-
Ve větším kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli jsem v něm osmažila do zlatova. Přidala jsem maso a opekla. Potom jsem maso osolila, okořenila mletým pepřem, poprášila sladkou paprikou a ještě chvilku osmahla. Pak jsem maso podlila vodou, přiklopila a dusila. Během dušení jsem ještě podle potřeby podlila vodou.
-
Když bylo maso téměř měkké, vyjmula jsem ho z kastrolu velkou děrovanou lžící a šťávu s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem. Pak jsem maso vložila zpět, přidala zelí a dusila, až bylo maso hotové.
-
Nakonec jsem přimíchala smetanu a ještě krátce povařila.
Makronutrienty
13%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 629 kJ | 2 441 kJ |
Kalorická hodnota | 150 kcal | 583 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,11 g
2,79 g |
12,1 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,311 SVJ | 1,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,1 g
4,34 g |
46,8 g
16,8 g |
Bílkoviny | 8,23 g | 31,9 g |
Sůl | 0,88 g | 3,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů