Schwarzwaldský dort s višněmi

Barbora Tinglová

Fakt nejlepší dort co jsem kdy jedla

Schwarzwaldský dort s višněmi

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
cukr krupice 100 g
cukr vanilkový 1 kus
kypřící prášek do pečiva 1 kus
hladká mouka pšeničná 100 g
mandle mleté 100 g
čokoláda hořká na vaření 100 g
sůl 1 špetka
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 1 000 g
ztužovač šlehačky 10 g
cukr moučka 50 g
višňový kompot 700 g
marmeláda višňová, třešňová, džem 200 g
čokoláda hořká 100 g

Postup přípravy

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zvlášť vyšleháme bílky se špetkou soli. Do směsi žloutků přidáme mandle, čoko a mouku s práškem do pečiva - směs je tuhá, doředíme mlékem do konzistence litého těsta. A nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme v dortové formě průměru 26cm. Troubu jsem předehřála a pekla jsem na 180st. asi 3/4 hodiny. Nechat vychladnout a proříznout 2x.

  2. Šlehačky vyšleháme do tuha. První plát pokapeme šťávou z cezených višní, na to marmeládu, na to krém a na něj vypeckované celé višně. Přiklopíme druhým plátem a celý postup opakujeme. Nakonec dort pomažeme celý šlehačkou, obalíme v čokoládových hoblinách a dozdobíme dle fantazie, nejlépe šlehačkou a višněmi. Necháme chladnout do druhého dne v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů