Upravila jsem si normální recept.
- 2h
- 16 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
kakaový prášek, holandské kakao 50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Náplň | |
750 g |
750 g |
50 g |
50 g |
25 g |
25 g |
20 g |
20 g |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce šleháme ve větší míse 20 minut, postupně zašleháváme cukr. Těch 20 minut je důležitých, jinak korpus není tak nadýchaný. Pak prosejeme polovinu mouky smíchané s kakaem, opatrně vmíchám, proseju druhou polovinu, opět opatrně promíchám a nakonec pomalu vmíchám rozpuštěné máslo. Pečeme na 175° asi půl hodiny (podle velikosti formy). Upečení zkoušíme špejlí.
-
Slijeme třešně, odměříme si 250 ml šťávy, trochu odlijeme a vmícháme škrob, zbytek smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Zavaříme škrob do zhoustnutí. Do teplého zamícháme třešně, necháme trochu vychladnout, korpus pokapeme třešňovicí a natřeme třešňovou hmotu. Dávala jsem kousek od kraje a na kraj dávala krém aby třešně nevylézaly zboku ven. Necháme úplně ztuhnout a vychladnout.
-
Krém: Vše smícháme a ušleháme dotuha. Natřeme na třešňovou vrstvu. Přikryjeme druhým plátem, pomažeme a obmažeme krémem a ozdobíme. Je dobré nechat i pár třešní na ozdobu.
Makronutrienty
53%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 053 kJ | 1 173 kJ |
Kalorická hodnota | 252 kcal | 280 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,9 g
15,4 g |
25,5 g
17,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,29 SVJ | 2,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,4 g
10,2 g |
18,2 g
11,4 g |
Bílkoviny | 3,87 g | 4,31 g |
Sůl | 0,077 g | 0,085 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů