Schwarzwaldský dort bezlepkový

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Schwarzwaldský dort bezlepkový

Upravila jsem si normální recept.

Postup přípravy

  1. Vejce šleháme ve větší míse 20 minut, postupně zašleháváme cukr. Těch 20 minut je důležitých, jinak korpus není tak nadýchaný. Pak prosejeme polovinu mouky smíchané s kakaem, opatrně vmíchám, proseju druhou polovinu, opět opatrně promíchám a nakonec pomalu vmíchám rozpuštěné máslo. Pečeme na 175° asi půl hodiny (podle velikosti formy). Upečení zkoušíme špejlí.

  2. Slijeme třešně, odměříme si 250 ml šťávy, trochu odlijeme a vmícháme škrob, zbytek smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Zavaříme škrob do zhoustnutí. Do teplého zamícháme třešně, necháme trochu vychladnout, korpus pokapeme třešňovicí a natřeme třešňovou hmotu. Dávala jsem kousek od kraje a na kraj dávala krém aby třešně nevylézaly zboku ven. Necháme úplně ztuhnout a vychladnout.

  3. Krém: Vše smícháme a ušleháme dotuha. Natřeme na třešňovou vrstvu. Přikryjeme druhým plátem, pomažeme a obmažeme krémem a ozdobíme. Je dobré nechat i pár třešní na ozdobu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte