ŠALVĚJOVO-POHANKOVÁ POMAZÁNKA
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
pohanka loupaná lámanka | 100 g |
voda vařící | 200 ml |
šalvěj lékařská, list | 10 listů |
ocet kvasný lihový | 1 lžíce |
olej řepkový | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
hořčice speciální | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
100g pohanky lámanky zalijeme 200ml vody a necháme pod pokličkou 15minut odstát.
-
Pohanku přesuneme do mixéru, přidáme cca 10lístků čerstvé šalvěje, lžíci octa, lžíci dobrého oleje, lžičku soli, lžičku pikantní hořčice a pepř dle chuti. Dobře rozmixujeme a podáváme s chlebem, nebo jako dip k pečeným bramborám, zelenině, či salátu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů