ŠALVĚJOVO-POHANKOVÁ POMAZÁNKA

Vařím k běhu

ŠALVĚJOVO-POHANKOVÁ POMAZÁNKA

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
pohanka loupaná lámanka 100 g
voda vařící 200 ml
šalvěj lékařská, list 10 listů
ocet kvasný lihový 1 lžíce
olej řepkový 1 lžíce
sůl 1 lžička
hořčice speciální 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. 100g pohanky lámanky zalijeme 200ml vody a necháme pod pokličkou 15minut odstát.

  2. Pohanku přesuneme do mixéru, přidáme cca 10lístků čerstvé šalvěje, lžíci octa, lžíci dobrého oleje, lžičku soli, lžičku pikantní hořčice a pepř dle chuti. Dobře rozmixujeme a podáváme s chlebem, nebo jako dip k pečeným bramborám, zelenině, či salátu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů