Salátové tacos s krevetami

Adéla Kábelová

Máte rádi mexické tacos? Pokud však omezujete ve stravě příjem sacahridů, není klasická pšeničná nebo kukuřičná tortila, úplně to pravé ořechové. Víte, že ji ale můžete jednoduše nahradit listy salátu?

Salátové tacos s krevetami

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
krevety předvařené 225 g
cibule sladká, šalotka 25 g
česnek stroužky 3 g
petrželka, petrželová nať mražená 5 g
rajčata cherry 75 g
žlutá paprika 75 g
salát little gem 1 kus
avokádo 50 g
olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a chvíli restujeme. Po té přidáme krevety, opepříme, osolíme a pokud chceme, můžeme přidat i třeba špetku chilli. K orestovaným krevetám přidáme na kostičky nakrájenou papriku a rajčata a restujeme do měkka, což trvá cca 10 minut. K hotové krevetové směsi přidáme nakrájenou petrželku (nebo koriandr, ale ten jsem doma neměla). Oddělíme si opatrně listy salátu, omyjeme a osušíme. Na salát nandáme krevetovou směs, přidáme na kostičky nakrájené avokádo a pokapeme šťávou z limety. Je možné pokapat i nějakou pálivou omáčkou (sledujeme ale pozorně její složení!)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů