Salátová miska s medovým kuřetem
Pro větší jedlíky servírujeme s kukuřičnými plackami.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
med včelí | 2 lžíce |
kořenicí směs kari, jemné | 1 lžička |
škrob jemný | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
rajčata | 2 kusy |
žlutá paprika | 1 kus |
ledový salát | 0,25 kusu |
kapusta kadeřavá, kadeřávek | 10 g |
ostružiny | 200 g |
ocet balsamikový, krém | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, kari koření, solamyl, sůl a chilli. Promícháme a necháme marinovat cca 2 hodiny.
-
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme, lehce osolíme a ochutíme pomerančovým balzamikovým krémem. Promícháme, naplníme do misek a necháme odležet, zatímco budeme péct maso.
-
Marinované maso před pečením ještě jednou dobře promícháme a vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev. Pánev není třeba vymazávat olejem. První cca 3 minuty pečeme bez míchání, aby se maso zatáhlo.
-
Maso obrátíme a necháme opět cca 3 minuty opékat. Nakonec pečeme ještě asi 2 minuty za stálého míchání, aby se maso pěkně opeklo ze všech stran.
-
Na salát přidáme ostružiny, a nakonec navrch opečené maso.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů