Pro větší jedlíky servírujeme s kukuřičnými plackami.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Zelenina | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
10 g |
10 g |
200 g |
200 g |
pomerančový 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, kari koření, solamyl, sůl a chilli. Promícháme a necháme marinovat cca 2 hodiny.
-
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme, lehce osolíme a ochutíme pomerančovým balzamikovým krémem. Promícháme, naplníme do misek a necháme odležet, zatímco budeme péct maso.
-
Marinované maso před pečením ještě jednou dobře promícháme a vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev. Pánev není třeba vymazávat olejem. První cca 3 minuty pečeme bez míchání, aby se maso zatáhlo.
-
Maso obrátíme a necháme opět cca 3 minuty opékat. Nakonec pečeme ještě asi 2 minuty za stálého míchání, aby se maso pěkně opeklo ze všech stran.
-
Na salát přidáme ostružiny, a nakonec navrch opečené maso.
Makronutrienty
52%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 333 kJ | 1 466 kJ |
Kalorická hodnota | 79,7 kcal | 350 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,4 g
1,03 g |
41,3 g
4,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,94 SVJ | 4,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,68 g
0,37 g |
7,37 g
1,63 g |
Bílkoviny | 7,08 g | 31,1 g |
Sůl | 0,387 g | 1,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů