Salát zelný s červenou řepou
Zdravý zimní lowcarb salát - jako lehká večeře či příloha. Děkujeme Kateřině Křížové za recept :)
- 5m
- 3 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sýr s modrou plísní, niva | 100 g |
kysané bílé zelí | 350 g |
červená řepa, předvařená | 200 g |
ořechy vlašské | 30 g |
jablka | 1 kus |
Postup přípravy
-
Zelí trochu propláchneme, pak k němu nastrouháme jablko (i se šlupkou která obsahuje vlákninu), řepu, nivu/tofu. Ořechy nalámeme na malé kousky a vše smícháme dohromady.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů