Salát zelená bohyně

Jídelní plán

Výborný, rychlý a levný salát ze zelí. Dejte si ho jako přílohu nebo dip k tacos.

Salát zelená bohyně

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hlávkové bílé zelí 500 g
okurka 1 kus
cibulka jarní, sečka 3 kusy
pažitka nať čerstvá 1 hrst
bazalka čerstvá 3 hrsti
špenát, čerstvé listy 1 hrst
cibule sladká, šalotka 0,5 kusu
česnek 2 stroužky
droždí lahůdkové sušené, tebi 4 lžíce
olivový olej panenský 0,5 dl
citronová šťáva, čerstvá 0,5 dl
sůl 1 lžička
ořechy kešu 1 hrst

Postup přípravy

  1. Veškeré suroviny na zálivku dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pak se můžeme pustit do přípravy salátu. Veškerou zeleninu nasekejte najemno - zelí, okurky i cibulku. Můžete si pomoct i kuchyňským robotem – cílem je mít opravdu malé kousky😊 Navrch přidávejte po částech dresink a míchejte do textury, která vám vyhovuje. Dochutit můžete solí, pepřem, citronovou šťávou dle libosti. Zálivku můžete pro příště změnit nebo ochutit přidáním cizrny a sezamové pasty (hummus), kapar nebo bílého skyru a balkánského sýra.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů