- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 stroužek |
1 stroužek |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme na větší nudličky. Promícháme s olejem, octem, prolisovaným česnekem, lehce osolíme.
-
Balkánský sýr rozdrobíme na menší kusy a zlehka promícháme se smetanou a oreganem.
-
Na talíři salát promícháme polníčkem či rukolou, přidáme zjemněný balkánský sýr a posypeme sekanými ořechy.
-
Osvědčilo se mi loupat řepu v dřezu pod tenkým proudem vlažné vody, prsty neobarví.
Makronutrienty
25%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 833 kJ | 2 125 kJ |
Kalorická hodnota | 199 kcal | 508 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,32 g
4,22 g |
18,7 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,732 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,1 g
5,69 g |
43,7 g
14,5 g |
Bílkoviny | 5,36 g | 13,7 g |
Sůl | 0,715 g | 1,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů