Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Špenát na záhoně roste, jak se říká, jako houby po dešti, a protože mi špenát chutná čerstvý, připravila jsem ho rodině ve formě salátu. :)

Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
špenát, čerstvé listy 4 hrsti
pórek 1 kus
česnek stroužky 10 kusů
smetana na vaření 1 kus
lněný olej 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte olej, rozkrájejte česnek na plátky a opečte jej do hněda. Vyndejte ho bokem a nechte vychladnout.

  2. Do větší misky natrhejte špenát, přidejte pórek, smetanu, sůl, pepř, asi dvě lžíce lněného oleje a opečený česnek. Promíchejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů