Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy
Špenát na záhoně roste, jak se říká, jako houby po dešti, a protože mi špenát chutná čerstvý, připravila jsem ho rodině ve formě salátu. :)
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Primal
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
špenát, čerstvé listy | 4 hrsti |
pórek | 1 kus |
česnek stroužky | 10 kusů |
smetana na vaření | 1 kus |
lněný olej | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
V pánvi rozehřejte olej, rozkrájejte česnek na plátky a opečte jej do hněda. Vyndejte ho bokem a nechte vychladnout.
-
Do větší misky natrhejte špenát, přidejte pórek, smetanu, sůl, pepř, asi dvě lžíce lněného oleje a opečený česnek. Promíchejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů