Špenát na záhoně roste, jak se říká, jako houby po dešti, a protože mi špenát chutná čerstvý, připravila jsem ho rodině ve formě salátu. :)
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
4 hrsti |
4 hrsti |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
V pánvi rozehřejte olej, rozkrájejte česnek na plátky a opečte jej do hněda. Vyndejte ho bokem a nechte vychladnout.
-
Do větší misky natrhejte špenát, přidejte pórek, smetanu, sůl, pepř, asi dvě lžíce lněného oleje a opečený česnek. Promíchejte.
Makronutrienty
48%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 326 kJ | 784 kJ |
Kalorická hodnota | 78 kcal | 187 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,96 g
1,89 g |
16,7 g
4,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,696 SVJ | 1,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,89 g
34,5 g |
11,7 g
82,9 g |
Bílkoviny | 2,71 g | 6,51 g |
Sůl | 0,228 g | 0,547 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů