- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Rukolu omyjeme, rajče nakrájíme Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zakápneme 4 kapkami olivového oleje, osolíme. Salát promícháme.
-
Semínka opražíme nasucho na pánvi do světle hnědé barvy. Horká semínka nasypeme na salát a znovu vše promícháme.
Tip
Semínka do salátu sypeme horká, salát pak více voní.
Makronutrienty
43%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 382 kJ | 641 kJ |
Kalorická hodnota | 91,4 kcal | 153 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,31 g
2,4 g |
12,3 g
4,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,731 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,43 g
0,658 g |
10,8 g
1,1 g |
Bílkoviny | 3,27 g | 5,48 g |
Sůl | 0,343 g | 0,575 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů