Salát z pečené zeleniny s mozzarellou
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella, měkký sýr | 2 kusy |
cibule červená | 1 kus |
dýně Hokkaido | 400 g |
červená paprika | 80 g |
rajčata cherry | 160 g |
olivový olej | 10 ml |
špenát, čerstvé listy | 2 hrsti |
cizrna, sterilovaná | 200 g |
cuketa | 200 g |
Postup přípravy
-
Plech vystelu pečícím papírem a na něj dám propláchnutou a okapanou cizrnu, na kostičky nakrájenou dýni, cuketu, papriku a rajčata. Přidám také nakrájenou cibuli a můžu přihodit pár stroužků česneku. Přidám olivový olej a ochutím solí, pepřem, případně i nějakými bylinkami nebo jiným kořením dle chuti. Rukama vše dobře promíchám a dám do trouby na cca 20-30 minut na 180 stupňů. Ke konci přidám na minutku špenát a mozzarellu. Špenát by měl jen ovadnout a mozzarella se trošku rozpéct.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů