Salát z pečené zeleniny s mozzarellou

Adéla Kábelová

Salát z pečené zeleniny s mozzarellou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mozzarella, měkký sýr 2 kusy
cibule červená 1 kus
dýně Hokkaido 400 g
červená paprika 80 g
rajčata cherry 160 g
olivový olej 10 ml
špenát, čerstvé listy 2 hrsti
cizrna, sterilovaná 200 g
cuketa 200 g

Postup přípravy

  1. Plech vystelu pečícím papírem a na něj dám propláchnutou a okapanou cizrnu, na kostičky nakrájenou dýni, cuketu, papriku a rajčata. Přidám také nakrájenou cibuli a můžu přihodit pár stroužků česneku. Přidám olivový olej a ochutím solí, pepřem, případně i nějakými bylinkami nebo jiným kořením dle chuti. Rukama vše dobře promíchám a dám do trouby na cca 20-30 minut na 180 stupňů. Ke konci přidám na minutku špenát a mozzarellu. Špenát by měl jen ovadnout a mozzarella se trošku rozpéct.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů