Salát z pečené dýně s estragonem a slaninou - nízkosacharidový
Super recept na low carb a keto verzi oblíbeného vánočního bramborového salátu. Recept je od Dagmar Mulligan z http://thepeckishgirl.com/ :) Tenhle nízkosacharidový paleo salát je moc dobrý a lehce pikantní. Určitě vyzkoušejte.
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Saláty
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně | 800 g |
slanina | 200 g |
cibulka jarní, sečka | 3 kusy |
estragon | 3 lžičky |
majonéza | 0,5 lžíce |
hořčice hrubozrnná | 5 lžic |
hořčice dijonská | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Oloupanou a ocistenou dyni nakrajime na male kosticky c(cca 1 cm velke). Dyni rozprostreme na vymazany plech, osolime a opeprime a dame pect na 200°C na cca 10-15 minut (dokud dyne nebude mekka).
-
Mezitim si muzeme opect na panvi nebo pote v rozehrate troube slaninu a opecenou pak nakrajime na kosticky. Upecenou dyni nechame schladnout a pak v mise smichame se slaninou, jarni cibulkou, estragonem, horcici, majonezou a dochutime dle libosti soli a peprem.
-
Pred podavanim je dobre salat nechat alespon dve hodiny ulezet v lednici, aby se chute radne spojily.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů