Salát z pečené dýně s estragonem a slaninou - nízkosacharidový

Jídelní plán

Super recept na low carb a keto verzi oblíbeného vánočního bramborového salátu. Recept je od Dagmar Mulligan z http://thepeckishgirl.com/ :) Tenhle nízkosacharidový paleo salát je moc dobrý a lehce pikantní. Určitě vyzkoušejte.

Salát z pečené dýně s estragonem a slaninou - nízkosacharidový

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
dýně 800 g
slanina 200 g
cibulka jarní, sečka 3 kusy
estragon 3 lžičky
majonéza 0,5 lžíce
hořčice hrubozrnná 5 lžic
hořčice dijonská 2 lžíce
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Oloupanou a ocistenou dyni nakrajime na male kosticky c(cca 1 cm velke). Dyni rozprostreme na vymazany plech, osolime a opeprime a dame pect na 200°C na cca 10-15 minut (dokud dyne nebude mekka).

  2. Mezitim si muzeme opect na panvi nebo pote v rozehrate troube slaninu a opecenou pak nakrajime na kosticky. Upecenou dyni nechame schladnout a pak v mise smichame se slaninou, jarni cibulkou, estragonem, horcici, majonezou a dochutime dle libosti soli a peprem.

  3. Pred podavanim je dobre salat nechat alespon dve hodiny ulezet v lednici, aby se chute radne spojily.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů