Salát z mrkve a bílé ředkve v asijském stylu
Rychlý a lehký salát v asijském stylu je vynikající přílohou například k sushi. Hotový je za pár minut.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ředkev bílá | 200 g |
mrkev | 200 g |
sojová omáčka | 2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
olivový olej | 2 lžíce |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
sezamové semínko tmavé | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Ředkev a mrkev očistíme, nastrouháme na struhadle nahrubo. Cibulku nakrájíme na kolečka. Z oleje, citronové šťávy, sojové omáčky a koření si vymícháme zálivku. Můžeme přidat trochu sladké složky - lžičku medu. Vše promícháme. Dosolíme a dokořeníme dle vlastní chuti. Sypeme sezamem a podáváme nebo necháme uležet, aby se chutě propojily.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů