Chutný a osvěžující nízkosacharidový salát:)
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
10 kusů |
10 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zelí pokrájet nadrobno, přidat šunku, sýr, vařená vejce, jarní cibulku, ředkvičky, majonézu, sůl, pepř, promíchat a nechat v lednici rozležet.
Makronutrienty
16%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 423 kJ | 1 161 kJ |
Kalorická hodnota | 101 kcal | 277 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,78 g
3,37 g |
7,64 g
9,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,278 SVJ | 0,764 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,96 g
2,26 g |
19,1 g
6,22 g |
Bílkoviny | 7,17 g | 19,7 g |
Sůl | 0,834 g | 2,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů