SALÁT Z KRÁLÍKA
Pokud stejně jako já milujete rybí salát v majonéze, bude vám zaručeně chutnat i tahle pochoutka. A lze ji vyčarovat i z kuřecích stehen bez kůže, ty se ale vaří o něco kratší dobu.
- 9h
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
králík celý | 1 kus |
bobkový list celý sušený | 3 listy |
pepř černý celý | 10 kuliček |
nové koření | 5 kuliček |
sůl | 1 lžička |
ocet kvasný lihový | 0,5 litru |
voda | 1 litr |
cibule | 3 kusy |
zeleninová směs moravanka | 400 g |
hořčice plnotučná | 2 lžičky |
majonéza | 2 lžičky |
tatarská omáčka | 40 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso uvaříme ve vodě s octem a kořením (já na tuhle dobrotu používám starší králíky a vařím v papiňáku asi 3/4 hodiny až hodinu a pak nechám dojít) a poté necháme v chladnější místnosti odležet i s nálevem cca 8 hodin.
-
Pak maso vyjmeme, odkostíme a necháme větší kousky, aby se při míchání úplně nerozpadlo. Přidáme cibuli, pokrájenou zeleninu, hořčici, majonézu a tatarku a dochutíme.
-
Necháme vychladit a těšíme se:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů