SALÁT Z KRÁLÍKA

Danula

Pokud stejně jako já milujete rybí salát v majonéze, bude vám zaručeně chutnat i tahle pochoutka. A lze ji vyčarovat i z kuřecích stehen bez kůže, ty se ale vaří o něco kratší dobu.

SALÁT Z KRÁLÍKA

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
králík celý 1 kus
bobkový list celý sušený 3 listy
pepř černý celý 10 kuliček
nové koření 5 kuliček
sůl 1 lžička
ocet kvasný lihový 0,5 litru
voda 1 litr
cibule 3 kusy
zeleninová směs moravanka 400 g
hořčice plnotučná 2 lžičky
majonéza 2 lžičky
tatarská omáčka 40 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso uvaříme ve vodě s octem a kořením (já na tuhle dobrotu používám starší králíky a vařím v papiňáku asi 3/4 hodiny až hodinu a pak nechám dojít) a poté necháme v chladnější místnosti odležet i s nálevem cca 8 hodin.

  2. Pak maso vyjmeme, odkostíme a necháme větší kousky, aby se při míchání úplně nerozpadlo. Přidáme cibuli, pokrájenou zeleninu, hořčici, majonézu a tatarku a dochutíme.

  3. Necháme vychladit a těšíme se:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů