Zimní zdroj vitamínů.
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
500 g |
500 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Syrovou červenou řepu nastrouháme, smícháme se všemi ostatními surovinami a uzavřeme do sklenice nebo krabičky. Necháme v chladu odležet nejméně do druhého dne, aby řepa změkla a absorbovala chuť medu a ostatních surovin.
-
Přidání trochu soli a pepře dosáhneme výraznější chuti. Je mnohem zajímavější než jenom sladkokyselá.
Makronutrienty
78%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 357 kJ | 511 kJ |
Kalorická hodnota | 85,4 kcal | 122 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
6,13 g |
22 g
8,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 2,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,31 g
0,235 g |
3,31 g
0,335 g |
Bílkoviny | 1,98 g | 2,83 g |
Sůl | 0,605 g | 0,865 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů