Výborná a rychlá nízkosacharidová večeře. Červenou řepu mám moc ráda jakkoli upravenou:)
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vajíčko si uvaříme, necháme schladnout. Mrkev také.
Mezitím nakrájíme předvařenou červenou řepu, rajče.
-
Nakrájené vajíčko, mrkev a ostatní smícháme, osolíme a opepříme.
položíme na lůžko z rukoly a polníčku a servírujeme.
Makronutrienty
66%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 197 kJ | 1 015 kJ |
Kalorická hodnota | 47 kcal | 243 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,36 g
4,6 g |
38 g
23,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,736 SVJ | 3,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,17 g
0,35 g |
6,04 g
1,81 g |
Bílkoviny | 2,57 g | 13,2 g |
Sůl | 0,412 g | 2,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů