Červená řepa je považována za superpotravinu - salát z ní je nejen velmi zdravý, ale i chutný:).
- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
750 g |
750 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
35 g |
35 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme med, citronovou šťávu a špetku soli.
-
Vše promícháme a necháme uležet v uzavřené sklenici v ledničce do druhého dne. V uzavřené nádobě vydrží v ledničce několik dní.
-
Tip
Salát můžeme vylepšit ještě pomerančovou šťávou.
Makronutrienty
87%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 202 kJ | 344 kJ |
Kalorická hodnota | 48,3 kcal | 82,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
5,82 g |
19,8 g
9,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 1,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,142 g
0,009 g |
0,242 g
0,015 g |
Bílkoviny | 1,53 g | 2,61 g |
Sůl | 0,961 g | 1,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů