Salát z avokáda, tuňáka a rajčat
Inspirace: blogerky.cz - fit blog
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Oslava
- Paleo
- Párty
- Primal
- Slavnostní tabule
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 2 kusy |
avokádo | 1 kus |
tuňák ve vlastní šťávě | 1 kus |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 20 ml |
petrželka, petrželová nať | 2 g |
Postup přípravy
-
Rajče rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Lehce osolíme, vmícháme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme pustit "vodu".
-
Mezitím rozkrojíme avokádo, vydlabeme do misky, rozmačkáme vidličkou na pyré, zakápneme citronem a dle chuti osolíme
-
Z rajčat slijeme vodu, kterou po osolení pustila.
-
Tuňáka zcedíme, pokud byl v oleji, můžeme olej použít za zakapání nakonec.
-
Na talíř dáme tvořítko o průměru cca 8-10 cm, vysoké cca 5-6 cm, na dno rozprostřeme půlku rajčatové směsi, na to navrstvíme půlku tuňáka a nakonec půlku avokádového pyré.
-
Tvořítko opatrně odebereme, salát pokapeme olivovým olejem (či olejem z tuňáka), opakujeme s druhou dávkou na dalším talíři.
-
Ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými toasty. Inspirace: blogerky.cz - fit blog
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů