Salát z avokáda, tuňáka a rajčat

isindy

Inspirace: blogerky.cz - fit blog

Salát z avokáda, tuňáka a rajčat

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rajčata 2 kusy
avokádo 1 kus
tuňák ve vlastní šťávě 1 kus
olivový olej 1 lžíce
sůl 1 špetka
citronová šťáva, čerstvá 20 ml
petrželka, petrželová nať 2 g

Postup přípravy

  1. Rajče rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Lehce osolíme, vmícháme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme pustit "vodu".

  2. Mezitím rozkrojíme avokádo, vydlabeme do misky, rozmačkáme vidličkou na pyré, zakápneme citronem a dle chuti osolíme

  3. Z rajčat slijeme vodu, kterou po osolení pustila.

  4. Tuňáka zcedíme, pokud byl v oleji, můžeme olej použít za zakapání nakonec.

  5. Na talíř dáme tvořítko o průměru cca 8-10 cm, vysoké cca 5-6 cm, na dno rozprostřeme půlku rajčatové směsi, na to navrstvíme půlku tuňáka a nakonec půlku avokádového pyré.

  6. Tvořítko opatrně odebereme, salát pokapeme olivovým olejem (či olejem z tuňáka), opakujeme s druhou dávkou na dalším talíři.

  7. Ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými toasty. Inspirace: blogerky.cz - fit blog

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů