Salát tabouleh
Známý salát z libanonské kuchyně, jehož základ je tvořen rajčaty a kuskusem. Použít jej lze jako přílohu, předkrm i jako lehký hlavní chod.
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Historické
- Obědy a večeře
- Orientální
- Předkrmy
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 400 g |
petrželka, petrželová nať | 100 g |
Kuskus | 50 g |
citrón | 1 kus |
cibule | 1 kus |
olivový olej | 50 ml |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli a kudrnku nasekáme nadobno a vše smícháme (ve směsi by mělo být dost vody z rajských). Do směsi přidáme sušený kuskus, citr. šťávu, dostatek olivového oleje, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná. Před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů