Salát tabouleh s quinoou

Jídelní plán

Salát tabouleh s quinoou

Salát tabouleh se skvěle hodí jako osvěžující příloha k hlavním jídlům nebo jako lehký oběd během teplých měsíců.

Postup přípravy

  1. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji cca 0,5 lžičkou soli. Quinou propláchněte ve jemném sítku a přidejte do vroucí vody. Zakryjte, snižte teplotu na minimum a vařte asi 15 minut, dokud quinoa není měkká a neabsorbuje veškerou vodu. Hotovou quinou přesuňte do velké mísy a nechte vychladnout.

    Zatímco se quinoa vaří, nakrájejte zeleninu na malé kostičky. Potom najemno nasekejte bylinky. Vše nasypte do vychlazené quinoi, přidejte olivový olej, sůl, pepř. citronovou šťávu a promíchejte.

    Tabbouleh můžete podávat ihned nebo nechat odpočinout několik hodin v chladu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte